subota, 26. listopada 2013.

Prokulice sa toplim preljevom

Nesto totalno jednostavno i zdravo. Recept sam pronasla na coolki.  Mrvicu sam izmjenila umak da bi mi odgovarao, kao prvo nema slanine jer sam ciljala da bude vegetarijanski.

Nema se sta puno ni rec. Prokulice operete, ocistite i prerezete na cetvrtine.


Skuhate ih na pari (navodno tako bolje ocuvaju boju i okus).

Sto se umaka tice na 5 zlica maslinovog ulja isprzite luk i rezanj cesnjaka, kad lagano postakle dodajte vrhnje (u receptu pise za kuhanje ali ja sam obicno kiselo koristila), cca 2-3 zlicice senfa (po ukusu), 2 zlice octa, kumin, posolite, popaprite... Ja sam dodala jos jednu izdasnu zlicu meda jer moji iz nekog razloga obozavaju kombinaciju meda i octa. I ostavite ma laganoj vatri da malo krcka, cisto da se sve spoji :)

I to je to. Kao prilog predlazem nesto jednostavno tipa kuhani krumpir :)




Dobar tek!

1 komentar: