srijeda, 16. listopada 2013.

Stracciatellina


Ako volite slatko kisele, k tome jos i cokoladne kombinacije - ovo je torta za vas. Izuzetno lagana, ukusna i socna...

SASTOJCI ZA BISKVIT:
3 jaja
60 g secera
60 g brasna
1/2 vrecice praska za pecivo
20 g kakaa

SASTOJCI ZA KREMU:
500 ml jogurta (od vanilije ili stracciatella)
200 g grubo naribane cokolade za kuhanje (100 za jogurt od stracciatelle)
500 ml vrhnja za slag
2 slagfixa
2 mljevene zelatine
10 zlica vode
2 vanilin secera

Zumanjke i secer pjenasto izmiksati. Brasno, prasak za pecivo i kako izmjesati te dodati u zumanjke.

Od bjeljanjaka istuci cvrsti snijeg pa ga rucno lagano umjesati u smjesu sa zumanjcima i brasnom. U pocetku ce ici tesko jer je smjesa od zumanjaka i brasna jako gusta ali bitno je da se bjeljanjci rucno i polagano umjesaju jer ce tako biskvit ostati prozracan.

Smjesu izliti u prethodno namazan i pobrasnjen kalup i peci cca 10 minuta u pecnici (prethodno zagrijanoj) na 180 stupnjeva.

Biskvit potpuno ohladiti, izvaditi iz kalupa, premjestiti ga na tanjur na kojem planirate posluziti tortu i ponovo postaviti stranicu obruca oko njega.

Zelatinu  natopite u 10 zlica vode i za to vrijeme istucite slag sa vanilij secerom i slag fixom.
Jogurt i naribanu cokoladu pomjesajte - dakle, ako imate straccitella jogurt dovoljno je samo 100 g cokolade, no ako imate jogurt od vanilije upotrijebite 200 g naribane cokolade.

Zelatinu otopite na laganoj vatri i lagano miksajuci umjesajte u jogurt. Dodajte i slag pa sve dobro izmjesajte, ulijte u kalup i zagladite.

Ukoliko ne zelite nikakvu glazuru vas posao tu zavrsava. Torta ide u frizider preko noci (ili minimalno 4-5 sati). No naravno uvijek mozete napraviti klasicnu cokoladnu glazuru

Nema komentara:

Objavi komentar