ponedjeljak, 14. listopada 2013.

Tikvice na talijanski

Ovo sezonsko povrce nam cesto svima dodje na vrh glave (sto bi rekli) jer kad je sezona ima ga na izvoz :)

Recept za ovaj prilog sam pronasla u jednoj velikoj vegetarijanskoj kuharici, vrlo je jednostavan i brzo gotov. Recept cu doslovno prepisat i popratit vlastitim slikama (koje su nazalost malo losije kvalitete zbog nedostatka sunca), jedina razlika je u tome sto sam ja radila pola kolicine.

sastojci za 4 osobe:
2 zlice maslinovog ulja
1 veliki luk
1 rezanj cesnjaka
5 tikvica, narezane na kolutove
150 ml juhe od povrca
1 zlicica svijezeg mazurana
1 zlica svijezeg persina (za ukrasavanje)

Maslinovo ulje zagrijati u tavi, dodati luk i cesnjak, pirjati par minuta dok luk ne postane staklast. Dodati tikvice i dinstati ih 3-4 minute dok ne porumene.



  "Juhu" napraviti od 150 ml vrele vode, malo vegete, mazurana, soli i papra. Preliti preko tikvica i pustiti ih da kuhaju 10-ak minuta dok tekucina ne ispari.


Gotovo :) Prebaciti u zdjelu i posipati svijezim nasjeckanim persinom.




Dobar tek :)

1 komentar:

  1. Njoki su jelo koje dolazi iz talijanske pučke kuhinje. U Italiji je običaj da se ovo jelo priprema četvrtkom. Njoki su izrazito omiljeno jelo jer se mogu kombinirati s umacima, preljevima i gulašom na bezbroj načina. njoki

    OdgovoriIzbriši