Dakle, sastojci su sljedeci:
Tijesto:
- 350 g ostrog brasna
- 140 g secera
- prstohvat soli
- 1 vanilin secer
- 4 zumanjka
- 1 vrecica praska za pecivo
- 1 zlica kiselog vrhnja
- 180 g maslaca
- 250 g secera
- 2 cvrsta jogurta
- 2 tekuca jogurta
- 2 kisela vrhnja
- 1 vanilin secer
- 5 zlica ostrog brasna
- 4 bjelanjka
Sto se tice pripreme - kolac je super jednostavan. Za tijesto pomjesate suhe sastojke (brasno, secer, sol, vanilin secer i prasak za pecivo) pa dodate zumanjke, kiselo vrhnje i maslac (ja sam ga par sati prije izvadila iz frizidera). Tijesto umjesite rukama, prvo ce se mrvit a na kraju cete dobit glatku smjesu. Podjelite ga na dva jednaka dijela, omotajte ih prozirnom folijom i jedan spremite u frizider a drugi u zamrzivac na pola sata - sat.
Tijesto iz zamrzivaca razvaljajte da stane na dno pleha u kojem cete ga pec. Prelijte ga nadjevom koji ste napravili tako da ste pomjesali jogurte, vrhnje i secer, pa brasno i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Za sami kraj preko nadjeva naribajte ono tijesto koje je bilo u zamrzivacu te sve pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 175 stupnjeva 35 minuta.
Stvarno preporucujem ovaj kolac kao nesto prefino.
Nema komentara:
Objavi komentar