subota, 1. listopada 2016.

Jogurt pita

Ovaj kolac sam prvi puta eksperimentalno pravila buducoj svekrvi za rodjendan jos krajem prosle godine. Cijeloj obitelji se toliko svidjelo da su ga sredili u 2 dana (njih cetvero) tako da i nemam nekih slika osim ove dvije.



Recept sam pronasla na stranici jedne od meni najdrazih blogerica - reci peci.
Dakle, sastojci su sljedeci:

Tijesto:
  • 350 g ostrog brasna
  • 140 g secera
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin secer
  • 4 zumanjka
  • 1 vrecica praska za pecivo
  • 1 zlica kiselog vrhnja
  • 180 g maslaca
Nadjev:
  • 250 g secera
  • 2 cvrsta jogurta
  • 2 tekuca jogurta
  • 2 kisela vrhnja
  • 1 vanilin secer
  • 5 zlica ostrog brasna
  • 4 bjelanjka
Sto se tice pripreme - kolac je super jednostavan. Za tijesto pomjesate suhe sastojke (brasno, secer, sol, vanilin secer i prasak za pecivo) pa dodate zumanjke, kiselo vrhnje i maslac (ja sam ga par sati prije izvadila iz frizidera). Tijesto umjesite rukama, prvo ce se mrvit a na kraju cete dobit glatku smjesu. Podjelite ga na dva jednaka dijela, omotajte ih prozirnom folijom i jedan spremite u frizider a drugi u zamrzivac na pola sata - sat.

Tijesto iz zamrzivaca razvaljajte da stane na dno pleha u kojem cete ga pec. Prelijte ga nadjevom koji ste napravili tako da ste pomjesali jogurte, vrhnje i secer, pa brasno i na kraju snijeg od bjelanjaka.

Za sami kraj preko nadjeva naribajte ono tijesto koje je bilo u zamrzivacu te sve pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 175 stupnjeva 35 minuta.

Stvarno preporucujem ovaj kolac kao nesto prefino.

Nema komentara:

Objavi komentar