Kušati hranu, a još više pripravljati je, znači puniti usta uspomenama, prežvakavati ih, razlagati na sastojke, ne ih samo liznuti, već otapati u ustima, osjetiti ih punim nepcem.
četvrtak, 21. ožujka 2013.
Bajaderka
Mi volimo slatko. Stvarno volimo. No rijetko koji kolac nam sjedne tako dobro da bas "navalimo" na njega. Nerijetko se dogodi da dodje srijeda, cetvrtak a mi jos uvijek imamo kolaca od subote.
To nije slucaj s ovim kolacem. Ne mogu vjerovat ali "sredile" smo ga do 5 popodne. Pun pleh.
Sastojci:
1 litra mlijeka
150 g griza
250 g margarina
1-2 zlice kakaa
200 g secera
1 vanilin secer
korica limuna i sok od pola limuna
petit keksi
Zakuhajte mlijeko sa secerom, dodajte margarin da se rastopi u tome pa zakuhajte griz. Podjelite smjesu na dva dijela pa u jedan dodajte kao a u drugu vanilin sever i limun.
U protvan velicine 20x30 poslazite kekse pa prvo stavite crnu smjesu. Na crnu kremu stavite petit. Na petit stavite bijelu kremu i jos jedan sloj petit keksa.
Mozete zavrsit ovdje ako zelite, tako pise u originalnom receptu, no na mojoj verziji postoji jos cokoladna glazura na vrhu.
Ubacite u frizider i pricekajte da se ohladi.
Ono sto se meni jao svidjelo je to sto petit keksi omeksaju ali, ne previse. Onako najsavrsenije povuku malo vlage iz kreme i cijeli kolac bude jednostavno savrsen. A cak se i ne pece.
Recept je kopiran sa http://www.coolinarika.com/recept/bajaderka/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar