četvrtak, 21. ožujka 2013.

Bajaderka


Mi volimo slatko. Stvarno volimo. No rijetko koji kolac nam sjedne tako dobro da bas "navalimo" na njega. Nerijetko se dogodi da dodje srijeda, cetvrtak a mi jos uvijek imamo kolaca od subote.

To nije slucaj s ovim kolacem. Ne mogu vjerovat ali "sredile" smo ga do 5 popodne. Pun pleh.

Sastojci:
1 litra mlijeka
150 g griza
250 g margarina
1-2 zlice kakaa
200 g secera
1 vanilin secer
korica limuna i sok od pola limuna
petit keksi

Zakuhajte mlijeko sa secerom, dodajte margarin da se rastopi u tome pa zakuhajte griz. Podjelite smjesu na dva dijela pa u jedan dodajte kao a u drugu vanilin sever i limun.

U protvan velicine 20x30 poslazite kekse pa prvo stavite crnu smjesu. Na crnu kremu stavite petit. Na petit stavite bijelu kremu i jos jedan sloj petit keksa.

Mozete zavrsit ovdje ako zelite, tako pise u originalnom receptu, no na mojoj verziji postoji jos cokoladna glazura na vrhu.

Ubacite u frizider i pricekajte da se ohladi.

Ono sto se meni jao svidjelo je to sto petit keksi omeksaju ali, ne previse. Onako najsavrsenije povuku malo vlage iz kreme i cijeli kolac bude jednostavno savrsen. A cak se i ne pece.

Recept je kopiran sa http://www.coolinarika.com/recept/bajaderka/

Nema komentara:

Objavi komentar