utorak, 5. ožujka 2013.

Milka torta



Biskvit (x2)
5 bjeljanjaka
12 dkg secera (6 zlica)
8 dkg mljevenih ljesnjaka
3 zlice brasna
prasak za pecivo


Napraviti snijeg od bjeljanjaka, dodati secer, mljevene ljesnjake, brasno i prasak za pecivo. Ispeci 2 takva biskvita u velikom plehu. Peci na 180 na masnom papiru. Pecene biskvite prerezati po pola duzom stranom.

Krema
1 litra mlijeka
3 zlice gustina (ili 5 brasna)
3 pudinga od vanilije
20 dkg secera
10 zumanjaka
1 margarin
jedna bijela i jedna obicna milka


Oduzeti dio mlijeka i u njemu razmutiti gustin, zumanjke i puding.
Polako dodavati u ostatak ugrijanog mlijeka, mjesajuci sa mikserom dok ne provrije.
Kad se krema malo ohladila dodati secer i margarin - prethodno izradjen.
Podjeli kremu u 2 dijela, u jedan dio stavi bijelu milku, u drugi tamnu (otopljene naravno ).

Torta ima ukupno 10 slojeva + slag.

Slaganje:
1 biskvit
2 zuta krema
3 smedja krema
4 biskvit
5 zuta krema
6 smedja krema
7 biskvit
8 zuta krema
9 smedja krema
10 biskvit
11 slag

1 komentar: