ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Torta Della Nocciola

Ovo je jos jedan recept iz moje omiljene kuharice. Naravno, ujedno super jednostavan i ukusan pogotovo ako volite ljesnjake i cokoladu.

SASTOJCI:
300 g sjeckanih ljesnjaka
75 g kakao praha
75 g brasna (tip 405)
100 g maslaca
5 jaja
200 g secera


Kao sto se na slici vidi ja sam kupila gotove (sjeckane i przene) ljesanjake, no vi ih mozete napraviti i sami. Przite ih u tavi bez masnoca i dodataka, stalno mjesajuci dok god osjetite njihov miris. Naravno pazite da ne zagore. Maknite ih sa plamena i ostavite da se ohlade. Usitinite ih stapnim mikserom.


Pomjesajte ljesnjake, kakao i brasno.


Maslac otopite. Zumanjke i bjelanjke odvojite. Zumanjak istucite na pari sa polovicom secera dok ne postane svijetlo zut i kremast. Bijelanjke istucite sa soli i ostatkom secera. Otopljeni maslac dodajte u zumanjke, trecinu snijega od bijelanjaka takodjer i sve pomjesajte kuhacom rucno sa mjesavinom kakaa, brasna i ljesnjaka. Pred sami kraj lagano umjesajte ostatak snijega.

Smjesu ulijte u kalup za torte i pecite na 175 stupnjeva 40-ak minuta. Nakon sto je pecena, tortu ostaviti 10 minuta da se prohladi i tada je izvaditi iz kalupa.


Za dekoraciju posipajte je staub secerom i kakaom.




Nema komentara:

Objavi komentar