četvrtak, 12. prosinca 2013.

Svinjski lungic a la Stroganoff

Kod kolegica blogerica na blogu Jedozovni duo neki dan naisla sam na novi recept - Pork fillet Stroganoff - Svinjski lungić Stroganoff. Malo je rec da me recept zaintrigirao, a slika natjerala u glad. Iduci dan odmah sam otisla u mesnicu, kupila komad lungica i bacila se na posao.

Nisam pretjerano pazila na omjer mesa i sampinjona, nije mi toliko bitno. Lungic je bio mali, cca 250-300 g, dok sam sampinjona imala duplo vise - 600 g. Nisam mogla odoljet da ih ne kupim toliko jer su bili stvarno svjezi - rijetko kad ih tako svjeze nadjem.

Dakle, bez nekih posebnih brojki i mjera - na malo maslinovog ulja isprzite glavicu luka i rezanj-dva cesnjaka. Kada luk malo omeksa ubacite sampinjone, ja volim da su krupniji komadi.


Nakon nekog vremena sampinjoni ce omeksati, smanjiti se i pustiti svoj sok. Tada ih prebacite iz tave na tanjur/u zdjelu sa strane.
Filet lungica sam narezala na tanke snite, u tavu sam ponovo usipala malo maslinovog ulja (mooozda malo previse - vidi se na slici) i na naglo zapekla snite.


Kada su dovoljno pecene, vratite sampinjone u tavu i ostavite da se jos malo krcka na laganoj vatri.
Ja sam za sami kraj dodala jos knorr umak za pecenje - jednostavno volim njegov okus, savrseno se uklopio. I opet ostavite kratko da krcka, da se okusi prozmu. I to je to - stvarno nije puno posla a jako je fino.
 
Jedino sto mi je zao je sto nemam slike kako sve to izgleda na tanjuru. No bit ce, definitivno cu pravit ponovo ;)

I za kraj, moram rec da je ovo fenomenalno jelo sa trona mojih omiljenih jela (konkretno sa prvog mjesta) skinulo pohane palacinke s mesom. Eto, sad znate koliko je fiiiino ;)

1 komentar: