utorak, 16. srpnja 2013.

Raznjici za rostilj

Pravim ih od svinjetine, tocnije od buta. Kupim cijeli komad i sama ga izrezem na kockice. Budu stvarno fini, socni i ukusni, a jednostavni su za napravit.

U jednu dublju zdjelu (orijentiram se na kolicinu mesa) usipam malo ulja i preko njega gotovo sve "slane" zacine koje imam u kuhinji. Od nezaobilazne vegete, origana, bosiljka, mazurana, suhog persina, curry-a, muskatnog orascica, papra naravno, crvene paprike (ovaj put sam je zaboravila), cak i malo soli za wok. Dodam jos i sitno nasjeckani cesnjak, cca jedan rezanj na pola kile mesa.

Promjesam dobro, ubacim meso unutra, opet promjesam tako da je meso dobro prekriveno sa marinadom. Ako se cini da je marinade premalo, usipam malo vode i opet sve dobro promjesam. Zdjelu omotam prozirnom folijom i ostavim u frizideru minimalno preko noci.

Par sati prije rostiljanja pravim raznjice, komad mesa - luk - komad mesa - paprika - komad mesa - luk... i tako dalje, dok ima mjesta.


Slike gotovih raznjica ne postoje. Jednostavno prebrzo nestanu ;)

1 komentar: