ponedjeljak, 21. siječnja 2013.

Piletina u sarenom

Sa svime a opet jednostavno.

Ovo je jedno od omiljenih jela mojih ukucana, a isto tako mogu rec da je i meni drago za napravit. Vrlo jednostavno, ukusno, mirisno, sareno, oku primamljivo...

Potrebno:
pileci batkovi (ili neko drugo meso po izboru)
povrce po izboru (u ovom slucaju luk, cesnjak, poriluk, mrkva, persin, celer, krumpiri, paprika, sampinjoni i tikvice)
vrhnje za kuhanje (po zelji - moze a i ne mora)

Radi se doslovno o onome sto gotovo uvijek imate u kuci - jedan luk, cesnjak, mrkva, persin, krumpir, paprika (jedna crvena i jedna zelena), jedan manji poriluk, takodjer samo jedna mala tikvica...


Inace kada ovo kuham sve radim lagano, tj pocinjem kuhat i dok kuham polako redom perem i sjeckam ostalo povrce. Naravno, u ovom slucaju sam sve ranije napravila.

Dakle, u dubokoj tavi (npr. wok) na malo ulja na naglo zaprzimo batkove sa svih strana. Ubacimo i sitno nasjeckani cesnjak.


Batkove izvadimo i ubacimo luk isjeckan na kolutove (ili po pola), przimo kratko dok ne omeksa pa dodamo poriluk.


  
Vatru malo smanjimo i nakon par minuta dodamo nasjeckanu mrkvu, persin i celer.


Sada vratimo piletinu u tavu, uguramo je da bude na dnu, tj da povrce bude oko nje. Podlijemo sa malo vode (deci ili dva), poklopimo i pustimo da se krcka par minuta.


Sada dolaze krumpir i paprika. U ovoj fazi takodjer ubacujem zacine - malo vegete (ali stvarno malo jer vise zelim da se osjeti povrce) i papra. Opet poklopimo i ostavimo da kuha nekih 15-20 minuta na laganoj/srednjoj vatri.


Pred sami kraj ubacujemo sampinjone i opet poklopimo. Ne treba dodavati vode jer ce oni pustiti svoj sok.


I jos samo tikvice, takodjer doslovno pred sami kraj jer ako se budu predugo kuhale pocet ce se raspadat.


Ovdje mozete zavrsit, takodjer bude jako ukusno. Ili ako imate malo vrhnja za kuhanje u frizideru mozete i njega ubacit nakon koje 2-3 minute, pustimo da malo prokuha i to je to.



Dobar tek!

1 komentar:

  1. ovo mi je odlican start za recimo neke thai noodle.. usitniti meso, ubaciti tjesteninu i neke zacine.. mmm.. :)

    OdgovoriIzbriši