petak, 10. veljače 2012.

Pizza kupus kifle






Prvo sam stavila sliku da vam krenu sline na usta :) Ako sam uspjela u naumu znajte da su vam s razlogom krenile jer ove kiflice su nesto prefino.

Imam ih vec neko vrijeme uskladistene medju omiljenima u coolinariki i nikako se odvazit da ih napravim. No neki dan se i to promjenilo.

U omiljenima sam imala dva vrlo slicna recepta - Kupus kiflePizza kupus kifle. Ja sam tijesto napravila kombinirajuci oba recepta.

Sastojci za tijesto:
1 kg mekog brasna
kvasac
pola litre mlijeka
1 zlicica secera
2 zlicice soli
2 jaja
pola zlicice praska za pecivo
2 dcl ulja

Sastojci za punjenje:
margarin (200-250 g - staviti ga u zamrzivac prije koristenja)
salama/sunka za pizzu
sir
kecap (po zelji)


Kvasac otopimo u mlakom mlijeku, ostavimo da se nadigne. Od ostalih sastojaka i kvasca zamjesimo meko tijesto, ostavimo na toplom da se digne.


Kada naraste podijelimo ga na 4 dijela. Svaki dio razvaljamo u oblik pravokutnika i na njega naribamo cetvrtinu margarina, na margarin naribamo sir (kolicina po izboru). Na sir stavljamo ili kriske sunke za pizzu ili naribamo malo salame. To je samo po sebi dovoljno i ukusno, no tko voli moze jos malo istisnuti kecepa preko svega. Tada tijesto zarolamo kao da radimo guzvaru i rezemo cik cak da bi dobili kiflice u obliku trokuta. Zovu se kupus kifle zato jer kada rezemo trokut rezemo tako da uvijek prerezemo vrh trokuta da bi se kiflice rascvjetale pri pecenju - vidi sliku (posudjeno sa coolinarike).


Premazite jajetom, posipajte sezamom i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumene (cca 20-25 minuta).


Dobar tek!

1 komentar: