Prvo sam stavila sliku da vam krenu sline na usta :) Ako sam uspjela u naumu znajte da su vam s razlogom krenile jer ove kiflice su nesto prefino.
Imam ih vec neko vrijeme uskladistene medju omiljenima u coolinariki i nikako se odvazit da ih napravim. No neki dan se i to promjenilo.
U omiljenima sam imala dva vrlo slicna recepta - Kupus kifle i Pizza kupus kifle. Ja sam tijesto napravila kombinirajuci oba recepta.
Sastojci za tijesto:
1 kg mekog brasna
kvasac
pola litre mlijeka
1 zlicica secera
2 zlicice soli
2 jaja
pola zlicice praska za pecivo
2 dcl ulja
Sastojci za punjenje:
margarin (200-250 g - staviti ga u zamrzivac prije koristenja)
salama/sunka za pizzu
sir
kecap (po zelji)
Kvasac otopimo u mlakom mlijeku, ostavimo da se nadigne. Od ostalih sastojaka i kvasca zamjesimo meko tijesto, ostavimo na toplom da se digne.
Kada naraste podijelimo ga na 4 dijela. Svaki dio razvaljamo u oblik pravokutnika i na njega naribamo cetvrtinu margarina, na margarin naribamo sir (kolicina po izboru). Na sir stavljamo ili kriske sunke za pizzu ili naribamo malo salame. To je samo po sebi dovoljno i ukusno, no tko voli moze jos malo istisnuti kecepa preko svega. Tada tijesto zarolamo kao da radimo guzvaru i rezemo cik cak da bi dobili kiflice u obliku trokuta. Zovu se kupus kifle zato jer kada rezemo trokut rezemo tako da uvijek prerezemo vrh trokuta da bi se kiflice rascvjetale pri pecenju - vidi sliku (posudjeno sa coolinarike).
Premazite jajetom, posipajte sezamom i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumene (cca 20-25 minuta).
Dobar tek!
Uh, volim kifle :D Super izgledaju!
OdgovoriIzbriši