Iako
zivim u inozemstvu i dalje svakodnevno kuham nasa jela. Isto tako
pecem i nase kolace. Cupavce doduse nisam do sad nikad pravila.
Odlucila sam se napravit ih cisto da ispunim deckovu zelju (stranac
sa zeljom da proba sve Hrvatsko – imam cijelu listu kolaca koje
zeli isprobat). A takodjer djeluju jednostavno za napravit – nije
tesko smiksat i ispec biskvit, izrezat ga i uvaljat ga u cokoladu i
kokos. Imam mamin recept ali sam se ipak odlucila za recept koji sam
pronasla na chefkoch.de i malo ga doradila.
Biskvit:
50
g maslaca
180
g secera
3
jaja
2
vanilin secera
300
g brasna
1
prasak za pecivo
150
ml mlijeka
Zumanjke
i bjelanjke odvojiti – zumanjke miksati sa secerom, vanilin secerom
i maslacom. Dodati mlijeko, brasno i prasak za pecivo. Na kraju u
smjesnu rucno umjesati snijeg od bjelanjaka. Peci na 180-200
stupnjeva nekih pola sata (ovisi o velicini pleha u kojem pecete, tj
o debljini biskvita, moj je bio podeblji).
Cokolada:
100
g secera
200
g cokolade za kuhanje
100
ml mlijeka
80
g maslaca
Jednostavno
sve zajedno otopiti na laganoj vatri. Kada se biskvit ohladi izrezati
ga na kocke i umakati u cokoladu i valjati u kokos mrvice.
Ono sto ja mogu rec da su bili prefini - mekani, socni, upili su puno cokolade. Imala sam malo cokolade viska na kraju, no nju uvijek mozete umjesati sa mlijekom i popiti kao kakao :)
Ono sto ja mogu rec da su bili prefini - mekani, socni, upili su puno cokolade. Imala sam malo cokolade viska na kraju, no nju uvijek mozete umjesati sa mlijekom i popiti kao kakao :)
Nema komentara:
Objavi komentar